Parhaat säät Splitissa: Kroatia sää heinäkuussa, Split sää lokakuussa

Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Adrianmeren rannalla. Kaupunki tarjoaa upeita nähtävyyksiä, kulttuuria ja kaunista rantaviivaa. Split on myös tunnettu erinomaisista säistä ympäri vuoden.

Kroatian sää heinäkuussa

Heinäkuu on yksi parhaista kuukausista vierailla Splitissä, kun haluaa nauttia auringosta ja lämmöstä. Kesäkuukausina Splitin ilmasto on miellyttävä, ja lämpötila nousee keskimäärin 30 asteeseen. Aurinko paistaa useita tunteja päivässä, ja merivesi on lämpöistä uimista varten.

Heinäkuussa Splitissä tapahtuu myös paljon erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, joten kaupunki on täynnä elämää. Voit nauttia musiikista, tanssista ja herkullisesta ruoasta. Iltaisin Splitissä on mukava kävellä pitkin rantakatua ja nauttia kauniista auringonlaskuista.

Splitin sää lokakuussa

Lokakuu on syksyisin Splitissä, mutta sää on edelleen miellyttävä. Päivälämpötila on keskimäärin noin 20 astetta, ja merivesi on vielä sopivan lämmintä uimiseen. Syksyllä kaupunkia ei vaivaa enää suuri turistimäärä, joten Splitissä on rauhallisempaa.

Lokakuussa voit välttää suuret väkimäärät ja nauttia kaupungin rikkaasta historiasta ja kulttuurista. Splitin vanhakaupunki, Diocletianuksen palatsi ja Marjanin metsä ovat kaikki upeita kohteita tutkittavaksi. Voit myös vierailla lähellä sijaitsevissa kansallispuistoissa ja saarilla.

“Splitin sää pitää sinut virkeänä ja antaa mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta sekä kaupungin tarjoamasta vireestä.”

Suosittelemme Splitiä käyntikohteeksi

Kuukausi Sää
Heinäkuu Aurinkoinen ja lämmin. Keskimäärin 30 °C.
Lokakuu Miellyttävä ja leuto. Keskimäärin 20 °C.

Ei ole väliä, matkustatko Splitiin heinäkuussa vai lokakuussa, kaupunki tarjoaa upeita säitä ja aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Splitin sää pitää sinut virkeänä ja antaa mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta sekä kaupungin tarjoamasta vireestä.

Joten ei muuta kuin pakkaa matkalaukkusi ja suuntaa Splitiin, jossa aurinko paistaa lähes ympäri vuoden ja Splitin sää hellii sinua myös lokakuussa!

Ofte stillede spørgsmål

Minkälaista säätä voi odottaa Kroatiassa heinäkuussa?

Kroatiassa heinäkuussa on yleensä lämmin ja aurinkoinen sää.

Mitkä ovat keskilämpötilat Splitissä lokakuussa?

Splitissä lokakuussa keskilämpötilat vaihtelevat yleensä välillä 15-20 astetta.

Millainen on Splitin sää yleisesti ottaen?

Splitin sää on kesäisin lämmin ja aurinkoinen, talvisin viileämpää ja hieman sateista.

Miten kannattaa pukeutua Splitin säähän?

Splitin säähän kannattaa pukeutua kevyesti ja mukavasti kesäisin, mutta varsinkin talvisin kannattaa varata mukaan lämpimämpää vaatetta ja sateenvarjo.

Onko Splitissä paikkoja, joissa voi harrastaa vesiurheilua?

Kyllä, Splitissä on useita paikkoja, joissa voi harrastaa vesiurheilua kuten sukellusta, purjelautailua ja vesihiihtoa.

Miten kannattaa valmistautua matkalle Splitiin heinäkuussa?

Matkalle Splitiin heinäkuussa kannattaa varata mukaan aurinkovoidetta, hattu, aurinkolasit ja kevyitä vaatteita.

Voiko Splitissä lumota turistikamerallaan kauniita maisemia?

Kyllä, Splitissä on useita paikkoja, joissa voi ikuistaa upeita maisemia kuten Diocletianuksen palatsi ja Marjan kukkula.

Missä Splitin lähiseudulla kannattaa käydä retkellä?

Splitin lähiseudulla kannattaa käydä retkellä esimerkiksi Krkan kansallispuistossa, Hvarin saarella ja Plitvičkan kansallispuistossa.

Onko Splitissä hyviä ravintoloita?

Kyllä, Splitissä on useita hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja kuten grillattuja mereneläviä ja dalmatialaista makkaraa.

Miten pääsee Splitiin?

Splitiin pääsee lentämällä suoraan Splitin lentokentälle tai esimerkiksi laivalla Rijekasta tai Dubrovnikista.

Artiklen Parhaat säät Splitissa: Kroatia sää heinäkuussa, Split sää lokakuussa har i gennemsnit fået 3.1 stjerner baseret på 35 anmeldelser